Splošni pogoji storitve ImunoFIT

 1. Ponudnik storitev je podjetje DNK-ANALIZE d.o.o., Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana z identifikacijsko številko SI67034462 in matično številko 6076033000 (v nadaljevanju Ponudnik).
 2. Naročnik storitev je vsaka pravna ali polnoletna fizična oseba, ki ob naročilu točno navede vse potrebne podatke, ki so potrebni za izvedbo imunološke analize ImunoFIT.
 3. Pogoji opravljanja testiranja (v nadaljevanju Pogoji) določajo pravice in obveznosti Ponudnika in Naročnika ter določajo način, vsebino in pogoje opravljanja analiz ter opredeljujejo način varovanja in hranjenja podatkov Naročnika. Pogoji so sestavni del naročilnice in se lahko v času veljavnosti spremenijo. Ti pričnejo veljati z dnevom objave na sedežu Ponudnika.
 4. Postopek naročila storitve. Ob naročilu Naročnik izbere analizo, ki jo želi opraviti, izpolni potrebne podatke in potrdi naročilo. Naročnik je dolžan stroške storitve poravnati ob naročilu storitve. Ob sklenitvi naročila so Naročniku podane informacije o odvzemu krvnega vzorca (v nadaljevanju Vzorec/a). Po prejemu Vzorca se izvede analiza ter obdela rezultate. Rezultati analize se pošljejo v zaščiteni obliki na elektronski naslov Naročnika. Naročniku po prejemu rezultatov pripada trimesečna vodena prehranska terapija, prilagojeni recepti in e-priročnik za prehranjevanje pri prehranski intoleranci. V sklopu naročene storitve Naročniku pripadajo do največ 3 prehranskih posvetov, ki potekajo telefonsko ali osebno na sedežu Ponudnika v času do 3 mesecev od datuma naročila.
 5. Oddaja vzorca Odvzem Vzorca se vrši v pogodbenih laboratorijih po Sloveniji. Seznam odvzemnih mest je objavljen na spletni strani ponudnika. Za analizo je potrebnih 5 ml venske krvi, zato odvzem ni primeren za anjše otroke in osebe, pri katerih venski odvzem zaradi različnih vzrokov ni možen. Naročnik je ob odvzemu Vzorca tešč. V kolikor obstaja že najmanjša verjetnost, da je Naročnikov vzorec patogen, mora o tem laboratorijsko osebje ali Ponudnika, pred oddajo ali pošiljanjem vzorca, obvestiti. V tem primeru je izvedba storitve zaradi zdravstvene varnosti lahko zavrnjena. Potencialno patogen vzorec ni primeren za pošiljanje po navadni pošti in se je pred pošiljanjem vedno potrebno posvetovati s Ponudnikom. Zaradi zahtevnosti analiz je zelo pomembna kvaliteta Vzorca. Če se izkaže, da bi zaradi manjkajočih podatkov lahko bila storitev slabša, bo Ponudnik Naročnika zaprosil za nov Vzorec, v primeru manjšega vpliva na analizirano področje pa si Ponudnik pridržuje pravico, da postopka ne ponovi in izda rezultate na podlagi pridobljenih podatkov iz primarnega Vzorca.
 6. Rezultati testiranja Ponudnik se zavezuje, da bo skušal rezultate zagotoviti v 7 dneh od prejema vzorca Naročnika. V primeru daljšega časovnega roka bo Ponudnik Naročnika o tem tudi obvestil. Rezultati temeljijo na izvidih certificiranega, priznanega laboratorija CYTO Labor- und Vertriebs-GmbH (v nadaljevanju Izvajalec)
 7. Pridobivanje in obdelava osebnih podatkov. Podatki, ki se nanašajo na naročilo storitev so poslovna skrivnost Ponudnika. Podatki bodo zbrani, uporabljeni in obravnavani v skladu s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Pridobljeni podatki se bodo uporabljali za nemoteno izvajanje naročene storitve in za tržne analize, namenjene izboljšanju ponudbe Ponudnika. Ob naročilu storitve Ponudnik ne bo pridobil nobenega osebnega identifikacijskega podatka brez vednosti Naročnika razen, če Ponudniku, neposredno ali preko Posrednika, osebnega podatka ne bo posredoval Naročnik. Ponudnik za izvedbo analize potrebuje naslednje podatke o Naročniku: ime, priimek, spol, poštni naslov, e-mail, tel. številko, ali ima HIV/AIDS in ali jemlje kakšna imunosupresivna zdravila. Te podatke Ponudnik uporablja za namen obdelave naročila. Ob naročilu Naročnik izpolni zdravstveni vprašalnik o njegovem zdravstvenem stanju in simptomih, ki jih občuti. Izpolnitev vprašalnika ni pogoj za dokončno naročilo in ga Naročnik lahko zavrne. Podatki iz vprašalnika služijo za boljše in usmerjeno ter personalizirano prehransko svetovanje. Ponudnik zbranih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam brez privolitve Naročnika, razen v primeru, ko je tovrstno ravnanje potrebno za uspešno izvajanje naročenih storitev ali v primeru zahteve sodišča. V kolikor Naročnik odda naročilo v imenu druge osebe, je potrebna Naročnikova potrditev, da je druga oseba izrecno privolila v obdelavo tovrstnih osebnih podatkov ali da je Naročnik starš oz. legitimni skrbnik mladoletne osebe, za katero se bo opravljala analiza. Anonimne podatke se sme uporabljati v namene, ki lahko pripomorejo k izboljšanju kakovosti storitev Ponudnika. Ponudnik je lastnik vseh avtorskih, intelektualnih ali drugih pravic iz teh in morebitnih drugih naslovov, brez vsakršnih nadomestil, plačil ali obveznosti do Naročnika. Posredovane osebne podatke Naročnika lahko Ponudnik hrani in uporabi z namenom obveščanja o novostih in storitvah. Tovrstno trženje se lahko izvede preko pošte, e-maila, SMSa, telefona. Naročnik lahko s poslanim dopisom ali sporočilom na info@dnk-analize.si zavrne možnost uporabe in hranjenja posredovanih osebnih podatkov za namen trženja. Ponudnik bo zagotovil ustrezno anonimnost podatkov in pravilno posredovanje občutljivih podatkov vseh sodelujočih v procesu. Naročnik za namen izvedbe analize lzvajalcu storitev posreduje: Ime in priimek, spol Naročnika, podatek o HIV/AIDS in podatek o jemanju imunosupresivnih zdravil. Izvajalec storitev je pogodbeno obvezan k obdelavi in varovanju Naročnikovih podatkov v skladu z navodili Ponudnika. Vpogled v končno poročilo analize ima poleg Naročnika še Ponudnik in Izvajalec storitev. Omenjen deluje v skladu s predpisi o varovanju osebnih in zdravstvenih podatkov Naročnika. Ponudnik rezultate Naročnika v elektronski obliki v varnem okolju hrani največ eno leto, nato jih izbriše. Osebne podatke za namen trženja lahko hrani do preklica.
 8. Cene in plačilo Prvotni znesek, ki ga Naročnik plača za izbrano storitev, vključuje odvzem Vzorca v laboratoriju, analizo v laboratoriju Izvajalca, izdelava poročila, do 5 prehranskih svetovanj, prilagojene recepte in e-priročnik za prehranjevanje pri prehranski intoleranci.
 9. Omejitev odgovornosti Analize z vsemi priporočili in zaključki, ki so s strani Ponudnika posredovana v tiskani ali v kakšni drugi obliki medija so zgolj informativne narave in ne nadomeščajo zdravstvenih pregledov in priporočil zdravnikov. Informacij se naj ne uporablja za diagnostiko, zdravljenje ali preprečevanje težjih zdravstvenih težav in stanj, ki se že obravnavajo pri osebnem zdravniku ali specialistu. Ponudnik ne odgovarja za kakovost storitev Izvajalca. Za rezultate analiz in točnost podatkov je v celoti in izključno odgovoren Izvajalec storitev.
 10. Pravica do preklica in povračila ter ugovor zoper račun Naročnik lahko kadarkoli pisno odpove naročilo pri čemer odpoved ne učinkuje, če je že podal naročilo storitve in je izdelava analize že v teku. Naročnik ima pravico do preklica naročila ter povračila stroškov v primeru, da svoje naročilo prekliče v roku 8 dneh od nakupa.
 11. Garancije in razveljavitve Ponudnik na svoje storitve ne nudi garancije ali garancijskega obdobja. Čeprav Ponudnik dela po najboljših močeh, da so vse dane informacije, kot tudi rezultati testiranj, točni in pravilni, se ne more izključno zanašati na podane vsebine ali informacije Ponudnika in se na njihovi podlagi odločati o pomembnih osebnih in zdravstvenih odločitvah. V vsakem primeru se Ponudnik trudi, da bi bil Naročnik zadovoljen z nakupom. Naročnik lahko v primeru nezadovoljstva z izdelki ali storitvami kontaktira Ponudnika na telefonsko številko 059055532 ali na info@dnk-analize.si.
 12. Končne določbe Pogoji opravljanja testiranja imajo značaj pogodbe in so sestavni del naročila analiz ImunoFIT.

 

Ljubljana, 1. 12. 2015

 

Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo spletnih piškotkov. več informacij

Politika piškotkov Nekatere funkcije te spletne strani potrebujejo vašo privolitev za svoje delovanje . Analitika Anonimno beležimo vašo uporabo naše spletne strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Družabna omrežja Facebook, Twitter in ostala družabna omrežja vas morajo prepoznati, da lahko pravilno delujejo. Naši piškotki Brez naših piškotkov spletna stran ne more delovati. Če jih želite onemogočite, je ne smete uporabljati.

Zapri