7 nasvetov za prehranjevanje da odpravite razrast kandide v telesu!

candida_
Pri odpravljanju kandidoze je smotrno, da se za kratek čas prehranjujemo samo z živili, ki v telesu delujejo bazično. Pri sadju in zelenjavi je bolje, če je kuhana. Opisana dieta ni lahka, potrebne je precej samodiscipline in vztrajnosti. Priporoča se, da se je držite vsaj 3 mesece, toliko časa telo potrebuje, da spet vzpostavi mikrobiološko ravnovesje. Vendar ne smemo pozabiti, da je nagrada za trdo delo boljše počutje in zdravje.
Živila, ki so bogata z beljakovinami, je najbolje uživati okoli poldneva kot prilogo.
Živalske in rastlinske beljakovine (meso, ribe, perutnina, jajca, stročnice) jejmo skupaj s krompirjem, zelenjavo ali solato – tako zagotovimo kislinsko-bazično ravnovesje.
Svežo zelenjavo in sadje je najbolje jesti v prvi polovici dneva.
Proti večeru se sveži zelenjavi in sadju izogibajmo, saj traja dlje, da se prebavijo.
Sadje je najbolje jesti kot zajtrk ali med obroki v prvi polovici dneva (do 15. ure).
Če se po svežem sadju ne počutite najbolje, ga je dobro popariti. Bolje je izbrati kislo sadje. Izogibajte se sočasnemu uživanju sadja in proteinsko bogate hrane (žitarice, meso, ribe). Z musliji torej ne jejmo sadja, med zaužitjem obeh naj poteče vsaj 1 ura.
Smisleno izbirajmo vmesne obroke.
Izjemno se priporoča uživanje kislega zelja, še posebej svežega, saj vsebuje veliko bakterij bifidus, ki pomagajo pri regeneraciji črevesne mikroflore.
Med dieto za odpravljanje kvasovk ne pijemo piva.
Pivski kvas se nahaja v vseh varjenih napitki pivu, vinu, šampanjcu, moštu in kisu. Pekovski kvas je v večini kruhov in pekovskih izdelkov. Kot nadomestek za kruh lahko jeste vaflje, ki jih lahko enostavno in hitro pripravite tudi doma. 
Zvečer jejmo kuhano zelenjavo ali zelenjavno juho.
Za večerno zelenjavno juho lahko uporabite vse vrste zelenjave razen krompirja, ki ima preveč ogljikovih hidratov. Ne smemo dodajati žitaric ali stročnic. Pazimo tudi na prehranske dodatke, kot je npr. glutamat. Juha se hitro prebavi in zapusti želodec in črevesje, zato ponoči kandida ne dobi hrane in je ne more presnavljati. Zato spimo bolje in si bolj odpočijemo. Priporočljivo je, da ne jemo po 19. uri (odvisno od ure, ko se odpravimo spat). Če smo kasneje še lačni, lahko pijemo toplo vodo z ingverjem ali čisto juho brez kvasa.
Jejmo, da potešimo lakoto
Pomembno je, da se naučimo ločiti lakoto od apetita in želje po hrani. Jejmo samo toliko, da potešimo lakoto. Med dieto nas lahko večkrat zagrabi volčja lakota – takrat se moramo sprostiti, si pripraviti zeliščni čaj ali toplo kopel. Kandida se ne preda tako zlahka, zato med dieto lahko pride do blažjih simptomov zastrupitve (glavobol, napenjanje, bolečine v sklepih, utrjenost. To je le dokaz, da poteka izločanje strupov iz telesa, z njimi tudi kandide.

Prehrana je individualna in je ne moremo standardizirati

Ta trditev velja tudi pri zdravljenju kandidoze. Zgoraj so navedena zgolj priporočila, vendar je na koncu najbolje, da svojo dieto odkrijete sami in poslušate svoje telo. Tako boste tudi kasneje lažje osnovali prehranski režim, ki bo podpiral homeostazo v telesu.

Preberi več: http://www.dnk-analize.com/storitve/prehrana/prehranska-intoleranca/

Share:

Dodaj odgovor

Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo spletnih piškotkov. več informacij

Politika piškotkov Nekatere funkcije te spletne strani potrebujejo vašo privolitev za svoje delovanje . Analitika Anonimno beležimo vašo uporabo naše spletne strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Družabna omrežja Facebook, Twitter in ostala družabna omrežja vas morajo prepoznati, da lahko pravilno delujejo. Naši piškotki Brez naših piškotkov spletna stran ne more delovati. Če jih želite onemogočite, je ne smete uporabljati.

Zapri